donderdag 8 maart 2007

De zin van zinderend.

'Zinderend' is een platform voor web-auteurs. Web-auteurs gebruiken de nieuwe technieken en creatieve mogelijkheden van internet: schrijven, vormgeven, publiceren.
Schrijven op het web is een relatief nieuw medium, dat in de nabije toekomst een steeds belangrijker plaats zal innemen. De huidige ongemakken van het beeldschermlezen zullen over niet al te lange tijd door de techniek worden weggenomen.
'Zinderend' zet zich niet af tegen het gedrukte medium. Het is een ander medium. De hier verzamelde schrijvers hebben ook allemaal hun eigen stek op internet.
'Zinderend' spreekt geen waardeoordelen uit over het gepubliceerde. 'Zinderend' heeft geen zin in pretentieuze literaire discussies. Die horen bij de 'oude' media. Op deze site is de lezer zelf de redacteur: één klik verwijderd van iets dat beter bevalt. Dat neemt niet weg dat 'Zinderend' probeert te staan voor 'het nieuwe leesplezier'.
De functie van de 'zinderend' site is een 'showcase'. U kunt er werk van uzelf laten publiceren: korte verhalen, gedichten en columns. Denk eraan dat uw werk vanaf het beeldscherm gelezen wordt, dus stuur niet al te lange stukken in. Verder is het uiteraard de bedoeling dat u alleen bijdragen instuurt die het beste van uw werk vertegenwoordigen.

Zinderend is een initiatief van Verbal Jam, overgenomen door met-k.com.

Geen opmerkingen: